ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 18.04.2012.

18.04.2012.

Iako nam je ovu fotografiju Zvonimir Rendeli poslao prije skoro mjesec dana, tek sad je došla na red. Fotografija se zove ‘Starway to stella’.

Kružna stubišta koja imaju oblik puževe kučice, ili jednostavne zidarske stepenice naslonjene na zid, kao na fotografijama Milana i Slavke Pavić, uvijek su privlačila fotografe. Razlog tome vjerojatno leži u grafizmu koji stubišta ili stepenice čine. On je još izraženiji ako uključimo igru svjetla i sjene, i radimo u crno bijeloj tehnici.

Upravo te fotografske elemente koristi i Zvonimir. Najčešće takve fotografije imaju vizualni sklad, ali ovdje to na prvi pogled ne izgleda tako, već malo konfuzno. Na trenutak gubimo osjećaj što su stepenice, a što sjena – kao da se isprepleću san i java. To od promatrača traži udubljivanje, koncentraciju. Fotografija je razigrana. Zanimljiva i na prvu i na drugu i na treću…

Lijepe fotografije brzo dosade. Fotografija ‘Starway to stella’ je puno više od toga. Vjerujem da bi ju i neki veliki fine art majstori rado imali u svojoj kolekciji.

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.