ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 14.05.2012.

14.05.2012.

Novi tjedan počinjemo fotografijom zalaska koju nam je poslao Goran Antić, iako bi, zbog simbolike, prikladnije bilo komentirati fotografiju izlaska sunca.

Goranova fotografija prikazuje zalazak sunca. O njemu je već bilo riječi već nekoliko puta u KomentaruDana ali nije loše neke stvari ponoviti jer nam se svakodnevno priključuju novi čitatelji.

Taj prirodni fenomen mnoge je natjerao da uzmu fotoaparat u ruke, ali najčešći problem uvijek je bio prenijeti doživljaj iz prirode na dvije dimenzije fotografskog papira. To se događa jer mnogi ne barataju elementima kompozicije. Na ovoj fotografiji to nije slučaj.

Fotografija je snimljena u kontra svjetlu što nam kao rezultat daje mnoštvo silueta. Da bi fotografija bila uspješna siluete bi trebale imati jasne oblike i bilo bi dobro izbjegavati preklapanje više silueta da ne dobijemo veliku crnu masu.

Goran je i taj dio dobro riješio. On se lijepo poigrao crnom masom i odrazom u vodi.  Međutim, nedostaje još neki zanimljiv detalj na vodi ili nebu da bi fotografija bila odlična.

 

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.