ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 12.03.2012.

12.03.2012.

Modnu fotografiju koju smo danas odlučili komentirati poslala nam je Emilija. Prezime nam nije otkrila, ali znamo joj umjetničko ime – Lolla.

Svrha modne fotografije je prodati modni proizvod. To se može postići na više načina. Osnovni način je da se pokaže kako neka haljina, traperice ili neki drugi komad robe pristaju modelu. Međutim, to možemo pokazati i smještanjem modela u neki ambijent, te da nam model svojim emocijama govori o zadovoljstvu tom odjećom.

Premda ova fotografija ne pokazuje u potpunosti ni jedno ni drugo, možemo je svrstati u modnu fotografiju jer prikazuje portret modela. Portreti se često koriste pri izradi bookova za modele. Njima je bitno prezentirati osobu, a ne odjeću.

Skladne boje i mekano svjetlo daju fotografiji ugodan karakter. On je pojačan lijepim modelom i njenim blago zavodljivim izrazom lica. Na fotografiji bi trebalo napraviti samo jednu malu preinaku.  Cijela scena se nalazi u sjeni, stoga bi bilo dobro odrezati desni kraj fotografije koji se nalazi na suncu.

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.