ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 08.03.2012.

08.03.2012.

Iskoristio bi i ovu priliku da zaželim sretan Dan žena svim pripadnicama ljepšeg spola. Povodom toga i odabir fotografije za KomentarDana pao je na jednu ženu – Slađanu Menićanin.
 

 
Fotografiranje kukaca jedno je od najtežih područja fotografije. Potrebno je dobro poznavati tehniku, ali i ponašanje tih sićušnih bića koje želimo fotografirati. Svaka vrhunska fotografija nam otkriva neobične stvari iz njihovog svijeta.
 
No, to iziskuje jako puno pripreme i strpljenja, a na kraju i sreća ima veliku ulogu. Kod fotografa početnika se to najčešće svodi samo na sreću, a to je vidljivo i iz ovog pokušaja. Naravno, i ovakva fotografija za nekog je uspjeh i poticaj za daljnji rad.
 
Bez obzira što se ne radi o profesionalnoj fotografiji, vidljivo je da se Slađana potrudila. Fotografija je snimljena iz perspektive bubamare, ona je čak okrenuta prema fotografu, kao da pozira, a u samom kadru smještena je prema desnoj trećini. Najveći problem ove fotografije je što se fler objektiva prelama točno na bubamari.
 
 
Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.