ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 09.01.2012.

09.01.2012.

Fotografija Ivana Klindića snimljena je na koncertu, a po svom kakteru spada u novinsku fotografiju.
KomentarDana - 09.01.2012.

O samoj fotografiji Ivan kaže: ‘Snimljena na koncertu “Želim život” u zakladi Ane Rukavina. Cura me dozvala i zamolila da ju snimim, napravio sam par fotki i nastavio raditi. Tek sam doma dobio fotku koja se savršeno uklapa u cijeli humanitarni projekt u čast Ani Rukavini. Mio izraz lica, srce oblikovano rukama… osvojila me ova fotka!

Kako vidimo iz komentara Ivan je tražio fotografiju koja će opisati koncert. Njegova pažnja nije usmjerena prema bini i zabavljačima nego prema ljudima i atmosferi koja vlada. To što je tek doma shvatio da ima odličnu fotografiju u novinarskom, udarničkom, fotografiranju česta je pojava. Za taj tip fotografije potrebna je velika vještina baratanja aparatom. Zbog brzine rada i količine ispucanih fotografija dogadjaju se ovakvi ‘propusti’. Pravi propust bi bio ne prepoznati kvalitetu fotografije pri odabiru koji je jednako bitan kao i samo fotografiranje.

U prvom planu su tri djevojke. Dominantna je djevojka u sredini koja nosi fotografiju svojom gestom s rukama i blagim toplim osmjehom. U pozadini vidimo ljude koji uživaju u koncertu i nekoliko ruku podignuth u zrak. Dvije manje ruke s lijeve strane i tri veče ruke sa desne strane fotografiji daju ravnotežu. Na trenutak se čini kao da izviru iz glava bočnih cura u pvom planu, što bi nekom moglo zasmetati, ali meni osobno to daje dodatnu zanimljivost.

Fotografija šalje jasnu, vedru poruku punu nade. Odlično odrađen novinski zadatak.

Više fotografija autora možete pogledati na linku http://ivanklindic.info/

Goran Matošević
Glavni urednik Fotogard.com portala i predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.