ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 04.05.2012.

04.05.2012.

Tjedan završavamo fotografijom Vesne Špoljar. Na komentiranje nam je poslala fotografiju turista ispred zagrebačke katedrale.


O svojoj fotografiji Vesna  govori: ” Na fotografiji pod nazivom Turizam snimila sam česti motiv turističkog posjeta Katedrali, no ono što me je privuklo, bilo je zrno humora u vidu čovjeka koji u razgledanje znamenitosti ide sa koferom.”

Čovjek s koferom zaista izgleda kao da ide prema hotelu a ne prema crkvi. Ispred njega je još jedan turist koji nosi ruksak na leđima. Primijetiti ovakve finese definitivno je ono što čini razliku između dobrog i prosječnog fotografa.

Međutim, osobno bi fotografiju drugačije pokušao riješiti. Ugledavši takvu scenu prvo bi probao smisliti što bi to fotografiji dalo još večiu komičnost;  da li sam ulazak u crkvu ili možda izlazak, ili turist kako gleda prema gore itd.  Vjerojatno bi ga pratio neko vrijeme i opalio jako puno fotografija, tako da izvučem maksimum iz ove scene. Naravno nastojao bi biti neprimjetan, pa bi se i ja s fotoaparatom pravio turist.

To bi otprilike bio moj pristup, ali nigdje nije zagarantirano da bih napravio bolju fotografiju.

Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.