ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 02.03.2012.

02.03.2012.

Došao nam je još jedan petak, kraj tjedna, i svima donio barem malo osmjeha na nakupljeni tjedni umor. Stoga smo danas izabrali za komentiranje jednu fotografiju u ‘revijalnom tonu’. Snimila ju je Nina Šturlić.
 

 
Nina nam je poslala nekoliko fotografija sa istog snimanja, a ovu smo odabrali jer nam se učinila da ima najviše potencijala.
 
Trend kod snimanja modela u zadnjih desetak, a možda i više godina je spojiti nespojivo. Jedini razlog tome je privlačenje pažnje, a u krajnjim slučajevima i šok. Po tom principu se počelo lijepe cure snimati u neobičnim prostorima kao što su ruševne tvornice. Nina je napravila jednu blažu verziju – snimila je model ispred urušene kuće.
 
Boje na fotografiji su izuzetno skladne, a mekano svjetlo naglašava ten kože. Ta dva elementa su jedina poveznica modela s pozadinom. U nekim slučajevima poveznica može biti mladenačko-buntovni izgled i drska poza modela. Na Nininoj fotografiji vidimo lijepu, elegantnu mladu curu koja je obučena vrlo erotično, više za glamur fotografiju nego modnu i bolje bi joj odgovarao intimniji, topliji ambijent.
 
Tu sad dolazimo do glavnog problema ove fotografije – njene poze. Njena poza za glamur nije dovoljno izazovna, što je razumljivo jer sjedi na cigli u vrlo neugodnom položaju – veći dio koncentracije joj odlazi na održavanje ravnoteže nego na poziranje. To se čak ne može primijetiti po njenom izrazu lica i položaju nogu, ali svakako može po neprirodno ispruženim rukama i nakošenom gornjem dijelu tijela.
 
I na kraju ostaje upitno postavljanje modela u centralni položaj. Fotografija bi slobodno mogla biti rezana s lijeve strane kako bi se stavio naglasak na model. U ovakvim slučajevima nije neophodno smjestiti curu u prostor, on je najčešće odabran samo zbog općeg ugođaja.
 
 
Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri

No comments yet.