ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

KomentarDana – 01.03.2012.

01.03.2012.

Nakon jučerašnjeg snijega danas imamo fotografiju nakon kiše. Darko Vurušić svoju je fotografiju snimio u kišnoj lokvici, a prikazuje crkvu u Motovunu. 
 

 
Kako je snimljena fotografija doznajemo iz Darkovog maila: ‘Fotografija se zove Motovun u lokvi. Snimljena je dan prije početka Motovun film festivala koji je nažalost prošao kišno i time malo pokvario pripreme za festival. Lokva se nalazila na foliji kojom su prekrivali rekvizite. Dakle nije namješteno, već samo usputno primijećen detalj.’
 
Refleksije se nalaze svuda oko nas – lokvama, izlogu, moru. Gdje god okrenete glavu možete vidjeti svoj ili neki drugi odraz. Kao što Darko kaže, samo ga treba primijetiti. Znajući da se u svakoj lokvi nalazi odraz, preostaje samo naći pravi kut kako bi ugledali nešto zanimljivo.
 
Međutim, za ‘pravu’ fotografiju dobro je imati i malo sreće –  lokva se treba nalaziti na pravom mjestu. Darko je uspješno iskoristio sreću i znanje. Osim odraza fotografija vizualno funkcionira i na razini boja – lagani kontrast žute crkve i plavog neba. Sasvim dovoljno za uspješnu foto-ilustraciju.
 
 
Goran Matošević
glavni urednik Fotogard.com portala i
predavač PO Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri
 

No comments yet.