ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ken Russell: redatelj – fotograf

15.07.2010.

Sa velikim zadovoljstvom pozvamo Vas na fotografsku izložbu “Ken Russell: redatelj – fotograf” u galeriji MAKINA, Kapitolinski Trg 1, Pula, u petak 16. srpnja 2010. u 21 h. Otvorenje izložbe je uz glazbu jazz dua “Les chattes noires”.
.
Ken Russell: redatelj - fotograf
.
Izložba „Ken Russell: redatelj – fotograf” prikazuje intimnu i višeznačnu zbirku kako ikonskih (kultnih) tako i manje poznatih fotografskih prizora što ih je zabilježio jedan od najvećih živućih svjetskih filmaša, Ken Russell.
.
Prije no što je postigao status legende kao filmski redatelj, Ken Russell je nekoliko plodnih godina proveo radeći kao slobodni dokumentarni fotograf u Londonu, sredinom 1950-ih. Fotografije koje je snimio tijekom tog razdoblja prikazuju napredak Russell-ovog oka od njegovih kasnih dvadesetih do ranih tridesetih godina. Dirljive, ponekad nadrealističke i često smiješne, one bilježe sve nepoštovanje i nekonvencionalni pogled na svijet koji će kasnije obilježiti njegov redateljski rad.
.
Russell kaže: “Na neki sam način, pretpostavljam, stvarao „zaleđene“ filmove. Neke od fotografija su “ulovi kako možeš“. Ali, naučio sam vrijednost savršene kompozicije. Kad su mi poslali ispise (printeve) pomislio sam, “Moj Bože , jesam li ja ove napravio? Nisu loše.“ Potajno, mislim da su prilično posebne.”
.
Jedina prilika da vidite ovu izuzetnu izložbu u Hrvatskoj je u galeriji MAKINA u Puli na Kapitolinskom Trgu 1, otvorenje izlozbe je u petak 16.07 u 21 h izložba je otvorena do 27. kolovoza 2010.
.
Izložba „Ken Russell: redatelj – fotograf” ne propušta se.
.
Cijene fotografija:
.
format 20 x16 inch-a  – 600 GBP
format20 x 24 inch-a  – 700 GBP
(1 inch = 2.54 cm)
.
Svi su printevi na srebrnoj želatini, ručno ih je tiskao Robin Bell iz Londona, a potpisao Ken Russell, kao dio limitirane serije od po 25 komada.
Za sve informacije stoj vam na raspolaganju Hassan Abdelghani – tel 098/ 1 6789 65 – e-mail: fotohass@gmail.com.
.

No comments yet.