ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kako ispisati očaravajuće ljetne fotografije

19.07.2012.

Temeljem iskustva jednog od vodećih proizvođača pisača, donosimo četiri savjeta za dramatično poboljšanje kvalitete i doživljaja vaših fotografija

Kako ispisati očaravajuće ljetne fotografije

Svuda oko nas su digitalne kamere i fotoaparati. Tvrtka Epson procjenjuje se da će samo u Velikoj Britaniji ovoga ljeta nastati više od milijarde digitalnih fotografija. Sigurno je da će neke među bezbroj fotografija u svijetu biti sjajne, a možda će među njima biti i vaše fotografije? Fotografije koje mogu osvajati nagrade na natjecanjima, fotografije koje zaslužuju da iz anonimnosti memorijske kartice prerastu u umjetnička djela o kojima ćemo govoriti i doživotno ih cijeniti.

Prije nego što ispišete svoje najbolje fotografije na nekom od boljih foto pisača, dobro je pročitati ove jednostavne savjete pomoću kojih možete pretvoriti vaše omiljene ljetne fotografije u vrhunske ispise za vas ali i za generacije koje dolaze.

Prvi korak, osobito ako ste nedavno uložili u novi i bolji fotoaparat ili pametni telefon, jest da razmislite o kupnji jednako kvalitetnog uređaja, foto pisača širokog formata. Epson Stylus Photo R2000 idealan je A3+ foto pisač za svakoga tko želi ispisivati slike velikih dimenzija i postići spektakularan rezultat.

Nakon što ste se upoznali s mogućnostima modela R2000, razmotrite sljedeća četiri savjeta uz pomoć kojih možete postići impresivan ispis slika:

1) Ispis na kvalitetnom papiru za umjetnički izgled i dojam. Epsonov Signature Worthy® Velvet Fine Art papir pretvoriti će vaše fotografije u umjetnička djela profesionalnog izgleda.
2) Dobro pripremite fotografije. Softver za obradu fotografija znatno će poboljšati kontrast, boje, svjetlinu i druge karakteristike. Uzmite si vremena i „poigrajte“ se sa svakom fotografijom koju ispisujete, zaslužila je to.
3) Provjerite postavke. Budite sigurni da vrsta papira koju ste odabrali u upravljačkom programu odgovara papiru na koji ispisujete. Svakako izbjegnite korištenje postavki za običan papir ukoliko ispisujete na foto papir (i obrnuto). Osim toga, koristite postavku koja donosi najbolju kombinaciju brzine i kvalitete, to je obično jedna postavka ispod one s najvišom kvalitetom.
4) Dajte vremena da se ispisani papir osuši. Iako Epsonova tinta ima svojstva trenutnog sušenja i stabilnosti boje, za najbolje rezultate ostavite fotografije da se suše 24 sata prije nego što ih uokvirite.

Više o pisaču Epson Stylus Photo R2000 saznajte na www.epson.com.hr

No comments yet.