ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Kako Bing odabire fotografije

18.08.2011.

Internetska tražilica Bing svakog dana priušti vam novu fotografiju kao pozadinu stranice. Otkrivamo kako se te fotografije odabiru!.

.,

Sredinom prošle godine, Google je konačno popustio korisnicima te uveo mogućnost prilagodbe početne stranice s vlastitom fotografijom. No, Microsoft Bing tražilica to čini umjesto korisnika još od lansiranja 2009. godine te je izmjena pozadine sastavni dio strategije konkuriranja i preuzimanja Google-ovih korisnika.

Teško je zamisliti hrpu urednika kako trčkaraju okolo cijeli dan u Microsoftu u potrazi za zadivljujućim fotografijama, ali to je upravo slučaj u Binga. Svakih nekoliko tjedana, okuplja se tim koji i po nekoliko sati glasuje za ili protiv predložeih fotografija koje su prikupljene iz 14 svjetskih Stoc servisa, uključujući i onaj Bill Gatesov, Corbis.

Tijekom godina, tim je počeo učavati utjecaj fotografija na korisnike. Fotografije specifične za neki blagdan ili događaj, na primjer proslava dana Svetog Patriga ili dan pomračine Sunca, privlače mnogo više korisnika nego što je to uobičajeni. Bing također vidi veliki promet u životinja, jer ljudi jednostavno vole životinje, što pokazuje i njihova statistika-

No comments yet.