ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Josip Knežević – Kontrast

05.01.2013.

U sklopu programa promicanja mladih autora, u riječkoj Palach galeriji, u petak, 4. siječnja, otvorena je izložba riječkog fotografa Josipa Kneževića nazivom ‘Kontrast’. Izložbu je moguće pogledati do 17. siječnja.

Josip Knežević - Kontrast
 

Josip Knežević rođen je 1977. u Rijeci. Fotografijom se bavi od 2004. godine, otkada mijenja više stilova, motiva i tehnika. Prihvaća tradicionalne i suvremene medije i okušava se u upotrebi različitih tehničkih metoda snimanja. Ograničavajući pritom upotrebu digitalne manipulacije, u najvećoj mogućoj mjeri iskorištava mogućnosti klasičnog snimanja i promišljanja o krajnjem rezultatu.

Na ovoj, prvoj samostalnoj izložbi, predstavlja dvanaest radova kojima je zajednička poveznica minimalizam u pejsažu. Usputno bilježeći ostatke Mediterana na marginama grada,b prikazuje kontraste sunčanog i oblačnog, mirnog i nemirnog, horizontalnog i vertikalnog, svjetla i sjene. Fotografije bogatih tonskih raspona u crno-bijeloj tehnici nastale su u razdoblju od 2008. godine do danas i naglašavaju autorovu sklonost prihvaćanju, ali i odbacivanju uobičajenih normi fotografske tehnike. Prikazivanje svakodnevnih pojava na pomalo neuobičajen način pripisuje utjecaju različitih fotografskih uzora među kojima su: Dario Matić, Tomislav Kruljac, Matko Vučica, Storm Thorgensen i drugi.

No comments yet.