ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

James Clancy – Border Country

21.10.2011.

U petak 21. listopada u 20h u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se izložba irskog fotografa i filmskog producenta Jamesa Clancya pod nazivom Border Country. Biti će izloženo 26 crno-bijelih fotografija velikog formata. Otvorenju će prisustvovat i autor.
.
James Clancy - Border Country
.
Izložba ostaje otvorena do 3. studenog 2011.
.
Naša je sudbina da trčimo do ruba svijeta i dalje od toga prema tami. Uvjereni zbog naše sljepoće, osigurani zbog naše bespomoćnosti, jaki zbog svoje slabosti – veselo zaljubljeni zbog svih pritisaka na naše srce. U toj tami izvan svijeta možemo početi spoznavati svijet i sebe same.
.
Toma Akvinski (1225-1274)
.
Djelo “BORDER COUNTRY” inspirirano je pisanjem Tome Akvinskog. Priloženi stih je važan i relevantan za vrijeme u kojem živimo budući da pokriva sve poznate i nedobrodošle teritorije emocionalnih krajolika koji daju okus neizvjesnosti, bojazni, straha i mraka uzrokovanog situacijom nepotpune kontrole što je u ovom času poznata situacija mnogim ljudima diljem svijeta. U početku priroda prenosi konfuziju duha gdje nema vidljivih cesta da nas vode. Interijer i dvorište kuće ukazuju na mjesto gdje je vladao prosperitet i red stvari no zbog okolnosti I loših izbora, propadanje i nered zamjenjuju svoju nekadašnju suprotnost. Posjećujući scenu više puta, pažljivo je proučavajući i testirajući odraze istina – napravljena je odluka. Prema kraju serije fotografija postaje manje oštra namećući pitanje: je li se promijenila perspektiva ili je protagonist bliže sam sebi. Odgovor nije dan, priča ima otvoreni kraj Gledatelj mora odlučiti. Ovaj je ciklus autobiografski.
.
James Clancy
.
www.jamesclancy.org
.

No comments yet.