ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Jadranka Kljajić – Kolaps u Splitu

05.02.2012.

Zapravo rijetko kad možemo čuti za snijeg u Splitu. Čujemo za snijeg u Zagrebu, snijeg u Lici, snijeg tu, snijeg tamo… ali ako je snijeg u Splitu, uvijek čujemo za kolaps u Splitu.

Priča se da je počeo padati oko 2 sata ujutro, neki govore i da su cestari pokušali očistiti ulice. Međutim, jutros je Splićane probudio snijeg, jako rijetka pojava u gradu pod Marjanom. Iako je zadnji put padao prije tri godine, ovim intenzitetom – kažu – nije zadnjih stotinjak godina. Cijeli grad je prekrio snježni prekrivač, i više se nije znalo gdje je cesta, a gdje pločnik. Sve je stalo – ljudi, promet, vrijeme – kao da je u pitanju grad duhova.

Srećom, priča se vrlo brzo zaokrenula u potpunosti. Split je ipak specifičan grad kad su u pitanju vremenske nepogode. Gradonačelnik je odmah ujutro proglasio snježni neradni dan i zimske radosti su mogle započeti. Neki su se skijali na rivi i po glavnim prometnicama grada, neki su se sanjkali po plaži, neki su se u potpunosti skidali, najhrabriji su bacili na picigin…dućani su imali proizvoljno radno vrijeme…čak su i psi hodali na dvije noge…
Neki su se prošetali s fotoaparatom u ruci…neki od tih fotografa nisu zabilježili ništa od navedenog…ali jesu ono što drugi nisu…

Koji lipi dan..razveseli me, Splite, i sutra….

Jadranka Kljajić rođena je 1983. godine u Splitu, gdje i danas živi i radi. 2001. godine završava fotografski dizajn u Školi likovnih umjetnosti, i još od tada daje prednost crno – bijeloj fotografiji. Iza nje su jedna samostalna i više skupnih izložbi, te nekoliko priznanja za rad. Trenutno predaje fotografiju i grafički dizajn u Informatičkom učilištu Algebra.

No comments yet.