ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba fotografija finalista i pobjednika Rovinj Photodays 2011.

19.09.2011.

U Muzeju za umjetnost i obrt, u utorak, 20. rujna, otvara se izložba radova finalista i pobjednika festivala Photodays 2011. Svi radovi koji će biti izloženi, a riječ je o autorskim ostvarenjima ukupno tridesetak fotografa, odabranim među tristotinjak prijavljenih na godišnji natječaj, bit će uvršteni u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt.
.
Izložbe fotografija finalista i pobjednika Rovinj Photodays 2011.
.
Uoči otvaranja izložbe jednosatnom prezentacijom u Muzeju, svoje radove predstavit će Hrvoje Slovenc, ovogodišnji dobitnik nagrade u prestižnoj kategoriji Umjetnički koncept, koji je nagrađen nedavno otvorenom samostalnom izložbom u Studiju Moderne galerije Josip Račić.
.
U Muzeju za umjetnost i obrt izlažu…
.
u kategoriji Arhitektura izlažu Darija Cikač, Nikola Zelmanović i Tomislav Može, koji se pojavljuje i među finalistima kategorije Primjenjena fotografija uz Mladena Šarića i autorski dvojac – Sanja Bachrach i Mario Krištofić.
.
Najboljima u kategoriji Akt proglašeni su Barbara Šarić, Neven Petrović i Petra Slobodnjak. Kategoriju Dokumentarna fotografija obilježili su radovi Dinka Cepaka, Dragana Matića i Vlade Kosa. Među najboljim modnim fotografima jesu Bruna Kazinoti, Mladen Šarić te Ana Mihalić. Bojan Mrđenović, Igor Zirojević i Petra Mrša istakli su se u kategoriji Pejzaž, a Mrša je, uz autore Jelenu Blagović i Borka Vukasova u konkurenciji za priznanje najboljem mladom autoru (do 25 godina).
.
U kategoriju Porterti pristiglo je najviše prijava, a istaknuto je troje autora – Davor Konjikušić, Smiljka Guštak i Tjaša Kalkan. Finalisti kategorije Video snimljen fotoaparatom su Marin Mešter, Neven Muretić i Vladimir Kanić, a među najboljim publikacijama, našle su se one autora Krunoslava Raca, Saše Poldana i Tonija Hnojčika.
.
Žiriju je najteže bilo odabrati tri finalista u kategoriji Umjetnički koncept, u kojoj je bilo prijavljeno približno 80 serija fotografija, a od čega je čak 10, prema mišljenju žirija bilo vrijedno plasmana među finaliste. Nominirani su Jasenko Rasol, Silvestar Kolbas i Hrvoje Slovenc, a Hrvoju Slovencu je kao pobjedniku pripalo pravo na samostalnu izložbu (16.-26.6.2011., Studio moderne galerije Josip Račić, Margaretska 3, Zagreb).
.

No comments yet.