ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba radova pristiglih na Salon fotografije Čakovec 2016.

07.12.2016.

U organizaciji udruge Fotomotiva iz Čakovca u petak 16.12. u 19:00 h u izložbenom prostoru Muzeja Međimurja Čakovec održat će se otvorenje izložbe 6. Salona fotografije Čakovec.

Izložba radova pristiglih na Salon fotografije Čakovec 2016.
 
Salon fotografije Čakovec žirirana je fotografska izložba otvorena fotografima profesionalcima, amaterima i entuzijastima koja se održava od 2011. godine, te ove godine slavi svoj 5. rođendan. Ove godine se u konkurenciju prijavilo ukupno 223 autora iz čak 44 zemlje svijeta. Na šest zadanih tema: kolekcija (otvorena tema – tematska kolekcija od 3 do 6 rada), slobodna u boji, slobodna monokromatska, priroda, minimalizam i fotoreporterska fotografija pristiglo je preko 3500 radova. Selekciju Salona odredio je tročlani žiri: Krešimir Pletikosa – voditelj programa obrazovanja za digitalnu fotografiju i obradu na Otvorenom učilištu Algebra i autoru nekoliko fotografskih knjiga; Davor Žerjav – autor nekoliko fotografskih knjiga, dopredsjednik Fotokluba Čakovec; Neda Rački, EFIAP/g – fotografkinja, članica Fotokluba Zagreb, dobitnica godišnje nagrade za fotografiju ‘Tošo Dabac’ za 2013. godinu.

Izložba radova pristiglih na Salon fotografije Čakovec 2016.
 

Od ukupne selekcije Salona bit će izloženo stotinjak najboljih radova. Svečano otvorenje izložbe održat će se u petak 16.12. s početkom u 19:00 sati, a izložba će biti otvorena cijeli prosinac. Salon fotografije Čakovec održava se pod pokroviteljstvom svjetskih organizacija za umjetničku fotografiju The International Federation of Photographic Art (FIAP) i The Photographic Society of America (PSA). Sponzori izložbe su Međimurska županija, Grad Čakovec, TZ Grada Čakovca, Muzej Međimurja Čakovec, Vinarija Kocijan i LifeClass Terme Sveti Martin.

No comments yet.