ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba “Lica Mediterana”

28.04.2010.

Izložba će predstaviti 45 fotografija lica, prizora iz svakodnevnog života, krajolika, spomenika i tradicije zajedničkog mediteranskoga naslijeđa kojoj je cilj potaknuti ljude da preispitaju vlastitu percepciju Mediterana i usvojenih stereotipa te interaktivno, na predviđenim plakatima, zabilježe vlastito propitivanje i moguću promjenu percepcije.
.
Pozvani uzvanici događanja su veleposlanici iz 43 zemlje članice Euro-mediteranske zaklade za dijalog među kulturama “Anna Lindh”, koje uključuju sve zemlje Europske Unije i zemlje Mediterana, predstavnici tijela državne uprave i jedinica lokalne samouprave, međunarodni kulturni centri u RH te predstavnici organizacija civilnoga društva.
.
U sklopu izložbe koja se može razgledati od 11 do 14 sati u Kinu Europa bit će organizirani kratki tečajevi arapskoga, hebrejskoga, grčkoga, bugarskoga i turskog jezika. Od 24. travnja do 3. svibnja 2010. izložba se može razgledati u Medijateci Francuskog instituta, Ulica P. Preradovića 5, Zagreb.
.
Događanje se održava u suradnji s međunarodnim partnerima iz Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke i Libanona.
.
……………………………………………………………………………
.
Izložbu Lica Mediterana organizirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao koordinatori Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu u suradnji s međunarodnim partnerima iz Bugarske, Cipra, Crne Gore, Grčke i Libanona. Autori fotografija su iz pet država međunarodnih partnera, dok hrvatske fotografije potpisuju fotografi Hrvatskog fotosaveza. Izložba će biti otvorena i u glavnim gradovima država partnera, kao i 10-ak gradova u Republici Hrvatskoj.
.

No comments yet.