ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

izložba fotografija Gulia Cardone

04.10.2013.

U galeriji Zlati ajngel u Varaždinu, u petak, 4. listopada, u 19 sati, otvarena je izložba fotografija talijanskog autora Gulia Cardone. Radovi se mogu razgledati do 20. listopada.

Giulio Cardona
 
Giulio Cardona je rođen u Veroni 1967. godine i kao vrlo mlad počinje fotografirati u radionici svog rođaka Dalmazia u pokrajini Liguria. Strast prema figurativnoj umjetnosti osjetio je odmah. I ta strast ga u potpunosti uranja u svijet kojeg on doživljava kao profesionalni fotograf i sakupljač starih foto aparata, inspiriran njihovim duhom.

Nije slučajno da je osobni i poslovni razvoj Cardone usmjeren prema interpretaciji moderne fotografije na način koji on voli definirati slikarskim. I to zbog povezanosti sa slikom koja nije nikada plod tehničke obrade nekog rafiniranog software, već je jednostavan izraz osobne i neponovljive sposobnosti opažanja.

izložba fotografija Gulia Cardone
 
Radi već dvadeset pet godina tijekom kojih je surađivao sa časopisima, modnim revijama u Milanu, gdje se posvetio traženju naturalističkih slika, koje su često plod iskustva njegovih putovanja. Danas umjetnik izabire put osobnih i zajedničkih izložbi, u umjetničkim galerijama i u izložbenim prostorima, ne samo u Italiji, a koji se mogu prilagoditi njegovim načinima izražavanja.

Dinamičnost, život pun nejasnoća i krivina, šaka dijamanata na površini mora u vječnom gibanju, čarolija ‘panta rei’ koju je iznenada svojim objektivom uhvatio Giulio Cardona.

Obrisi morskih ptica koje kao da se odvajaju od vode kako bi si osvijetlile put, zračna bića svedena na prozirne linije pulsirajuće snage, priroda koja postaje izobličeni bljesak svjetlosti, veseo i neshvatljiv, kao u nekoj neofuturističkoj igri.

Fotografija kao slika pronalazi magičnu ravnotežu između usvojene dinamičnosti koja ne narušava figuru i figure koja kao da proizlazi iz beskrajne matrice pokreta, kako bi ju u konačnosti fiksirala u auri koja živi svojim životom. To je sinteza stvaranja, što se u svom novom misterioznom obliku javlja na ovim slikama, koje su izložene beskrajnim tumačenjima duše.
 

No comments yet.