ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba fotografija grada Krakowa

05.09.2011.

Izložba suvremenih fotografija poljskog grada Krakowa na kojoj je izloženo oko 30 fotografija poljskih umjetnika otvorena je 04. rujna u opatijskom hotelu ‘Mozart’.
.
Izložba fotografija grada Krakowa
.
Izložba fotografija Krakowa nastala je na osnovi rada Zaklade za promicanje kulture grada Krakowa, koja je osnovana početkom 90-tih godina prošlog stoljeća.
.
Glavni cilj te zaklade je promocija Krakowa, njegove kulture, znanosti, umjetnosti, povijesti, tradicije i običaja.
.
U sklopu rada Zaklade svake godine održava se natječaj fotografije ‘Portret grada’, na kojemu sudjeluju profesionalni fotografi, ali i amateri. Posvećen je ljepoti Krakowa i ljudima koji u njemu žive. Najuspješniji radovi prikazuju se na izložbama u cijelom svijetu. Slična izložba bit će uskoro otvorena u Zagrebu u Gradskoj kavani te na Filozofskom fakultetu u Rijeci.
.
Na otvorenju izložbe bili su veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj Wieslaw Tarka i počasni konzul Poljske u Hrvatskoj Amir Muzur.
.
Veleposalnik Tarka je u razgovoru s novinarima podsjetio na, kako je rekao, ambiciju da Hrvatska završi pregovore za ulazak u Europsku uniju za vrijeme poljskog predsjedanja EU. Dodao je da će poljski premijer u sredini rujna posjetiti Hrvatsku te da će taj posjet uglavnom biti posvećen europskim procesima.
.

No comments yet.