ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba fotografija Fotonaut 1. – 2012.

05.07.2012.

Danas, 5. srpnja, s početkom u 19.30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, otvara se izložba fotografija Fotonaut 1 – 2012. Izložba se može pogledati do 25. kolovoza.

Izložba fotografija Fotonaut 1. - 2012.

Svake se godine u Fotoklubu Zagreb već tradicionalno održavaju dvije izložbe fotografija polaznika fotografske škole Fotonaut – jednu s kojom se završava i drugu s kojom se započinje školska godina.

Fotonaut 1 predstavlja nekoliko kategorija polaznika. Kao prvo tu su oni koji su tek započeli s fotografskim obrazovanjem – njima je ovo ujedno i prva izložba. Zatim su tu polaznici koji imaju više znanja, ali još uvijek nisu do kraja zakoračili u područje moderne umjetničke fotografije te su u fazi stvaranja prepoznatljivog stila. Treća su kategorija oni kojima je ovo zadnja izložba s oznakom ‘1’ jer će se već na jesen pojaviti na izložbi Fotonaut 2, na kojoj izlažu polaznici s razrađenim idejama, konceptom ili prepoznatljivim stilom.

Izložba Fotonaut 1 svake godine djeluje poput sažetka u kojem se može vidjeti otkuda i kako polaznici dolaze u fotografiju, te smjerovi u kojima se kreću i koliki su napredak ostvarili. Tako će biti i ove godine.

Na izložbi Fotonaut 1 – 2012. predstaviti će se 20 autora, s ukupno 75 fotografija. Neki od njih sramežljivo se predstavljaju s tek jednom fotografijom, a neki predstavljaju zrele autorske kolekcije s kojima su već osigurali mjesto na jesenskom otvorenju. Ovakva raznovrsnost uvijek osigurava zanimljivu i inspirativnu izložbu na kojoj svatko nađe ponešto za sebe. Posjetitelji uvijek odlaze zadovoljni i s ponekom idejom o tome što bi i kako mogli sa svojim fotografskim aparatom isprobati preko ljeta.

Autori fotografija: Carlo Kovačec, Davor Kobešćak, Davor Marenjak, Dražen Tirić, Dubravka Gložinić, Hrvoje Mahović, Hrvoje Šincek, Iskra Mandarić, Iva Banini Šprem, Ivana Fištrek, Katarina Jelak Sabadoš, Margareta Krasnić, Marina Škalić, Marinela Neralić, Marko Martinović, Mladen Vlahović, Petra Puškar, Rikardo Perhoč, Vlatka Antončić, Zvjezdana Flanjak Perhoč.

No comments yet.