ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba fotografija Elvira Tabakovića “Bilo kuda, Vespom svuda!”

29.04.2010.

Izložba fotografija “Bilo kuda, Vespom svuda!” koja prikazuje 4.000 kilometara dugo putovanje na Vespi, može se pogledati do 04.05.2010. u Galeriji Fotokluba Split (Marmontova 5, Split).
.
Bilo kuda, Vespom svuda!
.
Autor fotografija ovom izložbom objavio je svoj osobni projekt javnosti. Fotografije prikazuju dva putovanja – Jadranskoj obala i sjeverna Italija, tijekom kojih nisu korištene karte ni GPS uređaji.
.
Ova putujuća izložba već je prošla Osijek i Zagreb, a u Splitu ostaje otvorena do 04.05.2010.
.
.
O PUTOVANJU
U ljeto 2008. godine, Elvir Tabaković krenuo je iz Zagreba svojom Vespom na ljetovanje. Nakon 2 tjedna tulumarenja u Hvaru i Vodicama, nije mu bilo zanimljivo vraćati se istim putem natrag. Stoga je krenuo preko Bosne prema Osijeku, gradu u kojem je odrastao. Nakon što se vratio u Zagreb, brojčanik na Vespi pokazao je 1700 prijeđenih kilometara.
.
Sljedeće ljeto 2009., odlučio je putovanja s Vespom nastaviti na jednogodišnjoj bazi. Igor Mikloušić, pilot balona i Elvirov prijatelj, predstavljao je Hrvatsku na Olimpijadi zračnih sportova u Torinu. Ovo je bila idealna prilika za nastavljanje priče o putovanjima na Vespi. Noseći sa sobom punu fotografsku opremu, došao je do Torina za 36 sati. Nakon akreditiranja, spustio se u 100km udaljeni Mondovi gdje su se održavala balonaška natjecanja. Opet, pri povratku u Zagreb, promijenio je rutu ali i produžio vrijeme putovanja na 47 sati. Ukupno je prošao 2250 kilometara te posjetio i fotografski ovjekovječio Vespu u 16 talijanskih gradova.
.
.
O AUTORU
Autor fotografija, Elvir Tabaković (23), inače profesionalni fotograf, surađivao je s mnogim medijskim kućama u Hrvatskoj i inozemstvu (primarno s redakcijama EPH – Cropix i Auto klub). Ovo mu je prva samostalna izložba, dok je prije godinu dana imao svojih pet minuta slave kao ko-autor kratkog filma BESPLA.
.
Elvir-Tabakovic-Vespa-001 Elvir-Tabakovic-Vespa-002 Elvir-Tabakovic-Vespa-003 Elvir-Tabakovic-Vespa-004

Elvir-Tabakovic-Vespa-005 Elvir-Tabakovic-Vespa-006 Elvir-Tabakovic-Vespa-007 Karta putovanja
.

No comments yet.