ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izložba članova Fotografske udruge Fotogard

03.03.2011.

U ponedjeljak 07. ožujka 2011. u 19:30, u Kulturnom centru Dubrava, Dubrava 51a, otvara se 1. izložba članova Fotografske udruge Fotogard u suradnji s Fotoklubom Narodnog sveučilišta Dubrava. Izložba će se u Zagrebu moći pogledati do 20. ožujka, a zatim će obići Zadar, Šibenik i Sisak, a bit će predstavljena i u sklopu Photodaysa u Rovinju.
.
Izložba članova Fotografske udruge Fotogard
.
Na izložbi sudjeluje 27 članova fotografske udruge Fotogard od koji se svaki predstavlja mini serijom fotografija. U tri do četiri fotografije autori progovaraju o svojima životnim stavovima, pozivima i aktivnostima. Udruga je okupila autore iz nekoliko hrvatskih gradova, od kojih bazu čine članovi iz Zadra i Zagreba.
.
Članovi udruge su ljudi različite životne dobi i različitih fotografskih interesa. Među njima se nalaze fotoamateri ali i nekoliko profesionalnih fotografa koji žive od fotografskog rada. Sve te ljude povezala je ideja autorske fotografije i usavršavanje vlastitog fotografskog izričaja. U takvim međusobnim druženjima i izlaganjima koristi imaju svi. Fotoamateri uz profesionalne fotografe brže uče, dok profesionalnim fotografima takvo okruženje daje slobodu i odmak od agencijske fotografije koja često guši kreativnost. Sama udruga sa svojim djelovanjem počela je prije 6 mjeseci i ovo je prvi javni projekt kojim želi promovirati rad svojih članova. Uz druženja i obavezne razgovore o fotografiji, za svoje članove uskoro ćemo organizirati predavanja poznatih hrvatskih fotografa čije ćete predstavljanje imati prilike vidjeti na www.fotogard.com. Osim predavanja, članovi će biti u prilici upoznati se i s radom profesionalnih fotografa kroz praktične primjere i radionice.
.
Popis autora koji izlažu na ovoj izložbi: Andrej Juričin, Ante Oštrić, Antonia Goleš, Boris Zubčić, Borna Filić, Branko Vukina, Danijela Hakenberg, Dijana Gojić, Đeno Petani, Filip Brala, Goran Matošević, Ida Stipetić, Igor Oštrić, Ivan Čorić, Ivan Racci, Jurica Gašpar, Krešimir Pletikosa, Kristina Vlakić, Livio Deponte, Marin Gospić, Mario Sremec, Mislav Cerovec, Oleg Hajnc, Rolando Ružić, Stjepan Vego, Vladimir Superina i Zrinka Lovrić.
.

No comments yet.