ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Izabran glavni selektor PD – jedan od najutjecajnijih fotografskih stručnjaka

17.01.2014.

Photodays timu priključio se jedan od najutjecajnijih svjetskih fotografskih stručnjaka – Tod Papageorge kao glavni selektor velikog međunarodnog natječaja suvremene fotografije koji je u tijeku.

Izabran glavni selektor PD - jedan od najutjecajnijih fotografskih stručnjaka
 

Uz njegovo se ime često naglašava činjenica kako je u vrijeme svoje 30-godišnje funkcije čelnog čovjeka fotografije u sklopu američkog koledža Yale, stvorio najprestižniji program na svijetu te bio mentor umjetnicima poput Philipa-Lorce diCorcie, Lois Connor, Abelarda Morella, Gregorya Crewdsona, An My Le, Katy Grannan, Richarda Mossea i mnogim drugima.

Tod Papageorge će tako preuzeti odabrane radove prvog kruga žiriranja te odabrati finaliste i pobjednike svake kategorije.

Nominirani i pobjednički radovi bit će premijerno predstavljeni velikom izložbom finalista u sklopu završne manifestacije Rovinj Photodays, 2. i 3.5., u Rovinju.

Na glasu kao osoba koja vrlo dobro prepoznaje potencijale, lako i rado artikulira svoja britka, konstruktivna opažanja, ponajviše zahvaljujući svom formalnom obrazovanju iz književnosti, idealna je osoba za ulogu Glavnog selektora. Zbog ugleda koji uživa u američkim, ali i svjetskim fotografskim krugovima, galerijama i institucijama, posebno je zadovoljstvo što je Papageorge iskazao interes za fotografiju na ovim područjima te prihvatio ponudu za sudjelovanje i poziv za dolazak na festival, u Rovinj.

Podsjetimo, od ove godine natječaj Rovinj Photodaysa je postao internacionalan te je otvoren za sve pripadnike suvremene fotografske scene. Nekolicini država u okruženju iz kojih se očekuje najviše prijava dodijeljeni su nacionalni selektori koji imaju zadatak u prvom krugu žiriranja pregledati sve pristigle radove iz svoje zemlje te predložiti glavnom selektoru do 20 najuspješnijih unutar svake kategorije natječaja.

Odabrane fotografije bit će izložene u sklopu velike putujuće izložbe svih finalista, koja će obići galerije i institucije država obuhvaćenih natječajem te objavljene u posebnom katalogu. Također, najuspješniji umjetnički koncept iz istoimene kategorije bit će prezentiran posebnom knjigom/monografijom.
 
 

No comments yet.