ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ivo Pervan – Boje Mediterana

04.11.2011.

‘Boje Mediterana’ naziv je izložbe splitskog fotografa Ive Pervana, koja je 3. studenog otvorena u kuli Dioklecijanove palače, a predstavljeno je 20 njegovih fotografija na kojim su ovjekovječeni motivi mora i Mediterana.
.
Ivo Pervan - Boje Mediterana
.
Predsjednica udruge Prokultura, Nansi Ivanišević, otvarajući izložbu istaknula je kako je Pervan jedan od najvećih hrvatskih fotografa, a svojim fotografijama predstavljao je Hrvatsku na svim kontinentima i mnogim svjetskim metropolama.
.
Ivo Pervan rekao je kako ‘jedino fotografija zaustavlja vrijeme’.
.
Fotograf prepoznaje trenutak, ovjekovječuje ga i to se zove autorstvo, naglasio je Pervan dodavši kako su motivi svugdje oko nas i svima su dostupni ali jedino ih fotografi uočavaju.
.
Pervanova izložba ‘Boje Mediterana’ bit će otvoren tjedan dana a organizirana je u sklopu manifestacije Dani Francuske kulture, koja se u Splitu održavaju 18. godinu za redom. ‘Mediteran je i hrvatski i francuski’, rekao je Pervan objašnjavajući činjenicu kako je izložba organizirana u sklopu Dana francuske kulture.
.
Ivo Pervan (Split, 1947.g.) do sada je imao 22 autorske foto-monografije te više od 60 koautorskih. Svojim je angažmanom posebice vezan za promidžbu hrvatskog turizma. Pervan je 1992. godine Republici Hrvatskoj donio prvu međunarodnu nagradu osvojivši prvo mjesto na svjetskom natječaju za turistički plakat u Beču – bio je to plakat Splita. Od tada je Hrvatska dobila sedam prvih svjetskih nagrada za plakate s Pervanovim motivima.
.

No comments yet.