ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ivica Lajtner – Lice

18.05.2015.

U utorak, 19. svibnja, u 19 sati, u Galeriji Prozori, otvara se izložba fotografija ‘Lice’ Ivice Lajtnera. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja.

Ivica Lajtner - Lice
 
Fotografije su snimljene u trenutku donošenja odluke, bez prethodne autorske kontemplacije, inscenacije ili dogovaranja s modelom. Autorski je postupak pritom prigušen, sužen na nepromijenjeni statični kadar koji će postati polje kreacije fotografiranog. U toj asimetričnoj ravnoteži odvija se kolaboracija dvojice umjetnika – glumca i fotografa, odnosno dviju umjetnosti, a serija fotografija koja nastaje, između ostalog, rječnik je lica: geste, izraz, pokret, bore, sjena, emocija, misao, iskustvo i život…

Ivica Lajtner (1950) fotografijom se profesionalno bavi od 1970. godine. Objavljivao je u dnevnim listovima, tjednicima, mjesečnicima te u nekoliko monografskih izdanja. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske (ULUPUH-a) i Hrvatskog novinarskog društva. Izlagao je na dvadesetak samostalnih i desetak skupnih izložbi fotografija.

No comments yet.