ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Iva Lulić – Podravina između mitova i legendi

20.05.2014.

Podravina između mitova i legendi, naziv je izložbe poznate hrvatske fotografkinje Ive Lulić koja se u subotu s početkom u 14 sati otvara u Galeriji Molvarskog likovnog kruga, pod pokroviteljstvom Općine Molve.

Iva Lulić - Podravina između mitova i legendi
 
Iva Lulić oživjela podravske legende, u subotu izložba u Molvama

Poznata po svojim mahom bajkovitim ciklusima fotografija, fotografkinja Iva Lulić ovoga je puta inspiraciju za svoj novi ciklus fotografija pronašla u Podravini i svojim objektivom oživjela poznate podravske legende, mitove i narodne predaje. Ciklus fotografija nazvan „Podravina između mitova i legendi“ ove će subote s početkom u 14 sati biti predstavljen u Galeriji Molvarskog likovnog kruga.

Izložba je nastajala dvije godine, a pred objektiv su stali brojni Podravci i Podravke od onih najmlađih do najstarijih. Svi su oni uprizorili razne likove iz legendi poput one o Beloj ženi i posvećkarima i Šumskim deklama i vedima, vodenjacima, grabancijašima.

Fotografije u svim godišnjim dobima portretiraju i prirodne ljepote Podravine te tradicionalne ruralne arhitekture Molva, Đurđevca, Repaša, Peterneca i drugih podravskih sredina i promoviraju Podravinu kao turističku destinaciju bogate povijesti u kojoj je sačuvan suživot čovjeka i prirode.

Izložba s održava pod pokroviteljstvom Općine Molve.

No comments yet.