ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

II. biennale hrvatske mlade fotografije

27.11.2013.

Studentice Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru i Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar pozivaju Vas i Vaše prijatelje na svečanost otvaranja izložbe II. biennale hrvatske mlade fotografije u četvrtak, 28. studenog 2013. u 19 sati u Kneževoj palači.

II. biennale hrvatske mlade fotografije
 
Mlade hrvatske fotografske snage ponovno kultivirano haraju izložbenim prostorom Galerije umjetnina. Naime, 28. studenoga s početkom u 19 sati, otvara se izložba II. biennale hrvatske mlade fotografije koja predstavlja radove mlade fotografske populacije na temu Čovjek i prostor.

Najsugestivnije interpretacije teme su evaluirala dva stručna žirija, sastavljena od profesionalaca koji su u konačnici odabrali 26 finalista i troje nagrađenih autora: Antu Cvitanovića, Bornu Kuzmanovića i Anu Šesto.

Istu izložbu imat ćemo priliku razgledati i u Zagrebu, i to krajem siječnja 2014.

Pokrivajući sve meridijane i paralele Hrvatske, autori su množinom svojih radova i kreativnim potencijalom, kako pretprošle godine tako i ove, potvrdili uspješnost projekta.

Uz stručnu pomoć kustosica Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar organizacijski i estetski aspekt izložbe ostvaren je na uistinu zadovoljavajućoj razini. Stoga je otvaranje ovogodišnje izložbe II. biennala hrvatske mlade fotografije u Kneževoj palači u Zadru, nezaobilazan trenutak u fotografskoj kronici Zadra te prilika da se upoznate s respektabilnim konceptima mladih hrvatskih fotografa.

http://biennalehmf.wix.com/bhmf

II. biennale hrvatske mlade fotografije prepoznatljiv izgled duguje dizajneru Sandru Dujmenoviću koji potpisuje ovogodišnje plakate i vizuale.
 

No comments yet.