ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Igor Kuduz – Od tada

02.03.2015.

U Institutu za suvremenu umjetnost, u utorak, 3. ožujka, s početkom u 19 sati, otvara se izložba fotografija Igora Kuduza ‘Od tada’. Radovi se mogu razgledati do 7. ožujka.

Igor Kuduz - Od tada
 
‘Od tada’ je izložba fotografija Igora Kuduza na kojoj on izlaže gotovo sve svoje fotografske zabilješke nastale u vremenu započetom jednim nedavnim susretom do danas. Fotografije nisu u svojem nastajanju bile zamišljane kao materijal za izložbu, one su naprosto nastajale u bilježenju života i doslovno su bilješke pogleda, osjećaja, razmišljanja, asocijacija, a tek ponekad i događaja….Kao što su same fotografije nastale refleksno, tako je nastala i izložba, ex abrupto, iznebuha.

Kuduz se već odavno isprofilirao kao umjetnik koji izlaže uglavnom digitalne zapise svoje okoline. Njegove se fotografije (i video radovi) ne temelje na tehničkim ili drugim uobičajenim fotografskim kriterijima te nastaju priručnom, uglavnom iPhonovom kamerom. One imaju svrhu dijaloga, ili odražavaju njegov manjak, poput fotografija na Facebooku, nisu namjensko istraživanje, niti iza sebe nose određeni koncept, osim onog osobnog, primarno opažajnog. Tome usprkos, one su bilješka suvremene, svakodnevne, nepretenciozne okoline, ali o njoj govore smrtno ozbiljno.

No comments yet.