ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Igor Kuduz – Četiri godišnja doba

02.03.2012.

U nedjelju, 4. ožujka, u 12 sati, u Foto galeriji Lang u Samoboru, otvara se izložba Igora Kuduza pod nazivom ‘Četiri godišnja doba’. Izložba ostaje otvorena do 25. ožujka.
Igor Kuduz - Četiri godišnja doba

Serija polaroida Igora Kuduza Četiri godišnja doba započeta je 2008. godine kao slučajni pokušaj bilježenja ekstatičkog doživljaja prirode. Snimanje panoramnih krajolika na polaroide 6,2 x 9,9 cm za kućnu upotrebu traje i danas. Tako će izložba u Foto galeriji Lang biti tek izvadak iz živog i nezavršenog umjetničkog procesa.

Autor ove radove objašnjava kao plod izazova smještanja nečega vrlo velikog, širokog i bremenitog atmosferom u sasvim ograničeni pravokutnik polaroidnog snimka.

Igor Kuduz se u svim svojim radovima bavi ispitivanjima procesa doživljavanja i bilježenja doživljenog. Pokušava specifičnim postupcima razotkriti odnos prema prirodnom i socijalnom prostoru našeg postojanja te taj naš odnos učiniti vidljivim u svojim radovima. Njegovi su radovi uvijek priča o zauzimanju pozicije ili u najmanju ruku o razotkrivanju koda.

O ovim polaroidima autor kaže da su se stiskanjem u maleno polje sve osobine trenutne ljepote krajolika izgubile, da nema tu više ni planova, ni fokusa ni likova, a ipak je atmosfera ostala. Atmosfera u nevelikom polju ničega…Marina Viculin

Igor Kuduz rođen je u Zagrebu 1967. godine, a 1995. godine diplomirao je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svom radu većinom koristi fotografiju. Devedesetih godina koristi uvećane presnimke iz časopisa u foto-objektima i instalacijama. 2000tih radi serije polaroida i fetiš fotografije. Od 1995. vodi uspješan studio za vizualne komunikacije specijaliziran u oblikovanju knjiga i korporativnom dizajnu. Realizirao nekoliko kustoskih koncepcija. Godine 2008. upisuje postdiplomski studij vizualnih komunikacija i tipografije na Akademiji likovnih umjetnosti i oblikovanja u Ljubljani. Član je Stručnog savjeta Hrvatskog fotosaveza.

Foto galerija Lang je otvorena subotom i nedjeljom od 11 – 13 te od 16 – 19 sati.

No comments yet.