ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Humanitarna aukcijska izložba fotografija ‘Hobi jednog liječnika’

25.10.2013.

Izložba pod nazivom ‘Hobi jednog liječnika’ će se održavati od 26. listopada do 02. studenog 2013. godine u Gradskoj galeriji ‘Waldinger’ u Tvrđi u Osijeku. Otvorenje izložbe će biti 26. listopada 2013. godine u 19 sati. Izložba će biti aukcijska s tim da će biti izloženo 40 fotografija, a otvorenog je tipa i svi su dobro došli.

Humanitarna aukcijska izložba fotografija 'Hobi jednog liječnika'
 
Kada bi se priča mogla ispričati samo riječima, onda ne bi trebalo vući kameru i teleobjektiv, ne bi trebalo ustajati u sumrak, satima voziti, čekati u hladnoj vodi, smrzavati se i vjerovati da će se taj poseban trenutak ipak dogoditi baš tog hladnog jutra.

Ali samo priča ne može ispričati ono što na svojim fotografijama izlaže Ivan Vidaković. Neobičan i neuhvatljiv životinjski svijet Kopačkog Rita, na fotografijama, prije svega su rezultat predanosti, trenutka i strpljenja. Osobina koji bi svaki fotograf ionako morao imati, ali ovaj put taj začarani svijet jedne močvare u srcu Slavonije izlaže ipak jedan doktor medicine. S obzirom na to da govorimo o umjetnosti s pariškim naglaskom rekli bi – Docteur.

Fotoaparat je u svakom slučaju bolest, a fotografija je lijek. No s obzirom na to da se radi o Docteuru, nisam siguran koliko je ova dijagnoza pogođena. Mantra, bijeg od stresnog posla, hobi, strast, sve su to komadići koji ostaju skriveni sa one druge, krive, strane isprintane fotografije.

S naličja, nama ostaje fascinantan životinjski svijet Kopačkog Rita! I ne samo to …

Ovo je njegova prva izložba, a sama ideja je nastala kada je liječio nekoliko djece bez roditelja. U njihovim očima osjetio se strah i nesigurnost, nešto što ga je danima zatim pratilo. Tako je odlučio izložiti svoje fotografije, napraviti izložbu i nekako pomoći toj djeci.

U jednoj od ustanova gdje su djeca smještena, vidio je da imaju zadovoljavajuću skrb i adekvatne životne uvijete. Vrlo ugodno se iznenadio. Ali problem je kada djeca napune 18 godina, više nisu pod skrbi ustanova. Tada kreće njihova borba za život.

Cilj ove izložbe je prikupiti sredstva za financiranje daljnjeg školovanja djece u obliku stipendiranja, koje bi ih potaknulo na edukaciju kako bi bili još spremniji na život.

No comments yet.