ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Hum – najmanji grad na cijelome svijetu

26.05.2010.

U petak 28. svibnja s početkom u 20,00 sati, u buzetskome će se Zavičajnom muzeju otvoriti izložba fotografija “Hum najmanji grad na cijelome svijetu”.
.
Hum - najmanji grad na cijelome svijetu
.
Svoje umjetničke fotografije tom će prigodom izložiti članovi Foto art unije Dražen Lapić, Ratko Mavar, Damil Kalogjera i stanovnik… najmanjega grada na cijelome svijetu Aleksandar Merlak.
.
Majstorstvo fotografa i puna medijska sadržina slika nastalih u “najmanjem gradu na svijetu” upravo je u vještini transfera Humske stvarnosti u poruku što je do vrha ispunjena onim u slici, nevidljivim fluidom osjetilne cjeline. Ali ne radi se samo u elementima prirode; radi se i o memorijskim sedimentima što su se stoljećima taložili na tom istarskom brežuljku, ispod Humskih gradskih zidina, zvonika, kaštela i lokalne oštarije. Oko fotografa ne zapaža samo vidljiv svijet. To može, i zna svatko. Njihova vještina se uvijek, pa i sada, očitova u zapažanju i spremanja u optiku medija, u kemiju
filma, i u memorijsku karticu, detalje što ih prosto oko gotovo i ne zamjećuje.
.
Cilj projekt “Hum, najmanji grad na cijelome svijetu” i nije bio propaganda. To je bazično kulturni projekt, jer ljepota tih fotografija nije u sezonskoj funkciji turističke pragmatike. Koliko je ta ljepota skrivena u stvarnosti Huma i kulturi koja je tijekom stoljeća osmislila taj “najmanji grad na svijetu”, toliko je otkrivena u svakoj pojedinoj fotografiji ovog vrijednog monografskog projekta.
.
Hum - izložba
.

No comments yet.