ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Hrvoje Slovenc – Home Theater

12.09.2011.

U petak, 16. rujna u 19:00, u Studiju Moderne galerije Josip Račić, u Zagrebu, biti otvorena samostalna izložba fotografija autora Hrvoja Slovenca, laureata godišnjeg natječaja festivala ‘Rovinj Photodays’, u kategoriji Umjetnički koncept. Otvorenju će nazočiti i sam autor.
.
Hrvoje Slovenc - Home Theater
.
Hrvoje Slovenc jedan je od rijetkih mladih hrvatskih umjetnika za koje se sa sigurnošću može reći da su ostvarili američki san. Njegov prvi portfolio ‘Partners in Crime’, u kojem je portretirao homoseksualne parove, od kojih su neki i u tri desetljeća dugim vezama, ali zbog birokracije nisu u mogućnosti legalizirati svoj status, poput bljeska je osvojio američku kritiku.
.
Ovaj mu je rad otvorio vrata, ne samo galerija nego i velikih muzeja koji otkupljuju njegove fotografije i uvrštavaju ga u izložbe.
Uvršten je i u značajnu kolekciju Photography Now koja obuhvaća 100 najboljih svjetskih fotografa, te su mu otvorena vrata Yale School of Art, najbolje umjetničke škole na svijetu, na kojoj Hrvoje sada i predaje.
.
Odnedavno se Slovenc može pohvaliti samostalnom izložbom u središtu svjetske umjetnosti – newyorškoj četvrti Chelsea, u poznatoj galeriji Michael Mazzeo.
.
Ciklus fotografija koje će ovom prigodom biti izložene pod zajedničkim nazivom ‘Home Theater’, istražuje granice ljudske seksualnosti s prikazom sadomazohističke scene u New Yorku. Printovi impozantne veličine, do tri metra dugi i metar visoki, posloženi su u diptihe i triptihe koji asociraju na tradiciju gotičkog sakralnog slikarstva. Prikazani interijeri naprosto pozivaju gledatelje da gotovo aktivno sudjeluju u sceni i samostalno istražuju ono što je za mnoge tabu.
.
Međunarodni ocjenjivački sud festivala odabrao je ovaj Umjetnički koncept među ukupno 78 prijavljenih na godišnji natječaj.
.
Postava ostaje izložena do 25. rujna.
.

No comments yet.