ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Hrvoje Reder – Video novinarstvo

12.01.2011.

Informatičko učilište Algebra poziva Vas na besplatno predavanje o video novinarstvu. Predavanje će se održati u prostorijama Visoke škole za primijenjeno računarstvo (Ilica 242, ulaz iz Domobranske, Zagreb) 18. siječnja u 17h.
.
Hrvoje Reder - Video novinarstvo
.
Molimo Vas da svoj dolazak na predavanje potvrdite odgovorom na ovaj mail.
.
Gost predavač Hrvoje Reder, dugogodišnji novinar HRT-a, dotaknut će se svih bitnih aspekata za uspješnog video novinara – od povijesti video novinarstva na HTV-u, preko razvoja tehnologije i pristupa video novinara TV formama pa sve do potrebne opreme i računalnih alata potrebnih za uspješno izvršavanje novinarskih zadataka.
.
Ukratko, na predavanju će biti predstavljen cjelokupni proces nastajanja novinarskog video materijala – Od planiranja preko provedbe do montaže i postprodukcije koristeći alate iz Adobe CS paketa.
.
Agenda:

  • početak video novinarstva na HTV-u, kako i zašto
  • razvoj tehnologije, jeftiniji način rada, veća pokrivenost, noćna dežurstva, zasjede
  • video-novinarski pristup TV formama: što video novinar može napraviti bolje od ENG ekipe, što ne bi trebao raditi i zašto, video-novinarski intervju
  • video novinar na terenu: snalažljivost, rad bez ograničenja terminom, opasnosti samostalnog rada, psihološki učinak male kamere
  • video-novinarska oprema: osnovna video-novinarska oprema, dodatna oprema, prednosti rada s kompaktnom kamerom, montaža, mikrofoni, zvučna komponenta snimljenog materijala
  • cjelokupni proces – od pripreme do puštanja: zadatak, priprema, izlazak na teren, rad, snimanje, odabir sirovih materijala, montaža, završno oblikovanje, puštanje u program
  • pregled tehnološke strane s IT aspekta: uloga alata za postprodukciju i razina znanja koju video novinar mora imati
  • inozemna iskustva – BBC i slične medijske kuće
  • budućnost razvoja video novinarstva u medijskoj i multimedijskoj industriji

.
Hrvoje Reder rođen je 1978. u Zagrebu gdje je 2004. diplomirao na studiju novinarstva na Hrvatskim studijima.
Od 2001. godine radi kao tv novinar na Hrvatskoj radio televiziji u redakciji za kulturu, znanost i obrazovanje te u informativnom programu.
Kao novinar sudjeluje u stvaranju brojnih emisija Hrvatske radio televizije među kojima i Dnevnika, Vijesti, Vijesti na drugom, Hrvatskoj danas, Zagrebačkoj panorami te surađuje s emisijama Potrošački kod, Euromagazin, Plodovi zemlje, Prizma.
.
Video novinarstvo – 18.01.2011. od 17h, Visoka Škola za primijenjeno računarstvo, Ilica 242 (ulaz iz Domobranske), Zagreb.
.
Veselimo se Vašem dolasku te Vas još jednom molimo da svoj dolazak na predavanje potvrdite odgovorom na ovaj mail.
.

No comments yet.