ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Hrvatska fotografija okom Petera Knappa

15.01.2013.

U Muzeju za umjetnost i obrt, u četvrtak, 17. siječnja, u 19 sati, otvara se izložba ‘Hrvatska fotografija okom Petera Knappa’.

Hrvatska fotografija okom Petera Knappa
 
Knapp je u suradnji s Marijom Tonković, muzejskom savjetnicom za fotografiju u MUO, sačinio svoj autorski izbor kojim se hrvatska fotografija predstavila na festivalu Hrvatske u Francuskoj Croatie, la voici. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka.

Peter Knapp je karizmatični umjetnički direktor francuskog časopisa Elle, suradnik prestižnih publikacija poput Vogue, The Sunday Times, Stern, umjetnički fotograf, dizajner i pedagog te vrsni poznavatelj hrvatske fotografije.

Istoimenu izložbu u Cité International Des Arts u Parizu vidjelo je tisuće posjetitelja, a 15.000 čitatelja Beaux-Arts, jednog od najčitanijih i najutjecajnijih umjetničkih magazina, dobilo je katalog izložbe.

Kroz ovu ‘izvoznu’ kulturnu uspješnicu publika će u Muzeju za umjetnost i obrt imati prilike vidjeti antologijske fotografije Toše Dabca, Đure Janekovića, Milana i Slavke Pavić te Mladena Tudora koje se stilski ulančavaju u opću europsku i svjetsku povijest fotografije, dok će suvremenost hrvatske fotografije biti prikazana kroz djela Borisa Cvjetanovića, Ivana Faktora, Marka Ercegovića i Jelene Blagović. Filmovi iz serijala Fotografija u Hrvatskoj Hrvatske televizije nadopunjavaju ovaj pregled.

No comments yet.