ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

HPD Zagreb-Matica – Planine objektivno

26.05.2015.

Udruga Fijaker nastavlja uspješnu suradnju s fotografima planinarima. Izložba fotografija predstavlja radove članova Foto-kino kluba HPD „Zagreb-Matica“, našeg najbrojnijeg i najjačeg planinarskog društva u Hrvatskoj. Voditelj kluba Mladen Fliss morao je od tisuća snimljenih izabrati je samo 16 fotografija. Izložba fotografija otvara se 29. svibnja 2015. u 19 sati u prostorijama caffe galerije LP, Račkoga 11 Zagreb i može se razgledati do 19. lipnja.

HPD Zagreb-Matica - Planine objektivno
 
Dobrodošli na otvorenje i druženje s uvijek raspoloženim planinarima i njihovim predivnim fotografijama.

Izlagač: Branka Dimić, Jasminka Radojčić, Julija Domac, Mirjana Hudoletnjak, Mladen Fliss i Snježana Požar.

Fotografija i planinarenje nerazdvojno su povezani. Boravkom u prirodi čovjek uživa u njenim ljepotama a ponekad se suočava i s njezinom surovošću. I tu se javlja želja da se jedan djelić te prirode ponese sa sobom nazad u civilizaciju. Da se uspomena trajno sačuva i da se pokaže prijateljima, da se gledajući te uspomene dobije nadahnuće za buduće pothvate.

Fotografija u HPD “Zagreb-Matica” postoji od kako postoji i samo Društvo, više od 65 godina. U tom periodu okupljale su se i razilazile različite grupe vezane zanimanjem za fotografiju. 2009. godine obnovljen je Foto-kino klub u okviru Društva sa ciljem organiziranja izložbi, predavanja i izleta na fotografsku i kino tematiku. Klub je organizirao više izložbi i kino projekcija u prostorijama Društva, a ovo je prva izložba na kojoj se članovi Kluba zajednički predstavljaju izvan okvira “Matice”.

No comments yet.