ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Heni Tade – Black No. 1

21.11.2012.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Heni Tade pod nazivom ‘Black No. 1’ u petak, 23. studenog 2012. u 19h u Kinu Valli, Giardini 1, Pula. Izložba će biti otvorena do 13. prosinca 2012.

Heni Tede - Black No. 1
 
Tajanstvena ženstvenost

Ženska ljepota vječita je inspiracija umjetnika od pamtivijeka, no posebno mjesto uvijek su zauzimale tajanstvene ljepotice koje su svojedobno slikari pokušavali ovjekovječiti na platnu, a danas barem na trenutak njihovu ljepotu žele zabilježiti fotografi.

Tajanstvenost budi znatiželju u gledatelju, a upravo mračan gothic pravac svojim izričajem dade samo naslutiti što se krije iza prekrasne vanjštine djevojaka – one ne osvajaju smiješkom niti izazivaju, već dadu naslutiti da se iza njihovih očiju kriju mnoge priče. U crno-bijeloj tehnici, koja također donosi samo dio spektra zabilježenog prizora, Heni Tade je kroz 17 fotografija odlučila ovjekovječiti ljepotu nekolicine djevojaka na raznim lokacijama u Puli – a posebnu inspiraciju pronašla je u velebnim Austro-ugarskim građevinama poput Monumenata, Mornaričkog groblja i drugih. Ispred objektiva našle su se Puljanke Marinela, Marina, Anita, Sonja, Petra i Sara. Valja istaknuti da se od svih tih djevojaka manekenstvom bavi jedino Sara, koja je inače manekenka modne agencije Tijara.

Ova romantična i tajanstvena priča koju svojim fotografijama u crno-bijeloj tehnici piše fotografkinja Heni Tade javnosti će biti predstavljena od 23. studenog do 14. prosinca u kinu Valli, na izložbi pod nazivom Black No. 1. Crno, jer svima nama pogled bježi u tamne kutke naše duše, a i stoga što je izložba inspirirana pjesmom Black No. 1 grupe Type O Negative, čiji stihovi i prate izložene fotografije.
 
Heni Tade - Black No. 1
 

No comments yet.