ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Heni Tade – Black No.1

29.01.2013.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Heni Tade pod nazivom ‘Black No.1’ u Labinu, Bikers Bar X, u subotu 02. velječe 2013. u 23h.

Heni Tade - Black No.1
 
Tajanstvena ženstvenost

Ženska ljepota vječita je inspiracija umjetnika od pamtivijeka, no posebno mjesto uvijek su zauzimale tajanstvene ljepotice koje su svojedobno slikari pokušavali ovjekovječiti na platnu, a danas barem na trenutak njihovu ljepotu žele zabilježiti fotografi.

Tajanstvenost budi znatiželju u gledatelju, a upravo mračan gothic pravac svojim izričajem dade samo naslutiti što se krije iza prekrasne vanjštine djevojaka – one ne osvajaju smiješkom niti izazivaju, već dadu naslutiti da se iza njihovih očiju kriju mnoge priče. U crno-bijeloj tehnici, koja također donosi samo dio spektra zabilježenog prizora, Heni Tade je kroz 10 fotografija odlučila ovjekovječiti ljepotu nekolicine djevojaka na raznim lokacijama u Puli – a posebnu inspiraciju pronašla je u velebnim Austro-ugarskim građevinama poput Monumenata, Mornaričkog groblja i drugih. Ispred objektiva našle su se Puljanke Marinela, Marina, Anita, Sonja, Petra i Sara. Valja istaknuti da se od svih tih djevojaka manekenstvom bavi jedino Sara, koja je inače manekenka modne agencije Tijara.

Ova romantična i tajanstvena priča koju svojim fotografijama u crno-bijeloj tehnici piše fotografkinja Heni Tade javnosti je već predstavljena na izložbi u pulskom kinu Valli u prosincu 2012., a labinska publika imat će prilike razgledati izložbu u Bikers Baru X, gdje će biti predstavljena od 2. do 16. veljače.

Naziv izložbe Black No. 1. inspiriran je istoimenom pjesmom grupe Type O Negative, a svi ste pozvani na otvorenje izložbe u labinskom Bikers Baru X, 2. veljače u 23 sata.

Izložba je svojom tematikom usko vezana za rock glazbu, a za taj dio večeri odličnom svirkom pobrinut će se riječki gitarist i pjevač Alen Brentini koji će od ponoći nastupiti sa svojim bendom.

No comments yet.