ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Hassan Abdelghani – From a distance

02.04.2015.

U petak, 3. travnja, s početkom u 20 sati, u Photo Art Galeriji Batana u Rovinju, otvara se izložba fotografija Hassana Abdelghanija nazvana ‘From a distance’. Izložba ostaje otvorena do 3. svibnja.

Hassan Abdelghani - From a distance
 
Hassan Abdelghani, umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije ‘Makina’ u Puli, dosad je realizirao i organizirao brojne fotografske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođen je u Osijeku 1965. godine, odrastao u Kairu (Egipat). U Kopenhagenu 1990. završava školu fotografije, a 1998. osniva privatnu fotoškolu Global Fotoskole u Kopenhagenu.

Potpisuje niz umjetničkih projekata: bio je kustos na više od 30 izložbi, umjetnički direktor fotogalerije ‘Vrata starog grada’ u Osijeku, imao samostalne i skupne fotografske izložbe u Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Sloveniji, Tajlandu, Njemačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj i BiH. Fotografije u fundusu muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb ‘From a distance’ i u kolekciji grofice Candela Alvarez Soldevilla iz Madrida i Julian Agut iz Barcelone. Pobjednik 2012 godine Rovinj Foto Days za najbolji umjetnički koncept ‘From a distance’. 2012. godine u izdanju Eikon Studia objavljuje foto monografiju ‘From a distance’, 2014. godine sredstvima EU projekta foto monografiju ‘Eufrazijana’. Živi i stvara u Puli.

No comments yet.