ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Grad i voda, voda i grad

09.06.2010.

U sklopu projekta PHOTORI pogledajte međunarodnu izložbu fotografija GRAD I VODA, VODA I GRAD. Izložba se otvara u četvrtak 10.lipnja u 20h u izložbenom salonu Filodrammatice u Rijeci.
.
Grad i voda, voda i grad
.
Odlučili smo se na temu vode i grada jer su one sudbonosne za civilizacijsku evolucijsku spiralu. Naša su sudbina i svakodnevica: voda kao element naše održivosti kojeg sve više i više nedostaje a grad kao urbana datost. Grad se podrazumijeva kao struktura suvislo namnoženih arhitektonskih činjenica u vječitoj težnji za višim i širim. Grad i voda su povijesno, egzistencijalno i funkcionalno nerazdvojivi kao dva fenomena i dvije potrebe u našim životima. Grad i gradogradnja začinjali su se oko vode, na vodi, uz vodu. Taj i takav grad njedri neku vrst homo novusa. Ma tko on i kakav bio, neodvojiv je od grada, a sudbinu mu sutra odlučuje voda.
.
Fotografije za ovu izložbu odabrao je žiri u sastavu: Mr. sc. Ervin Dubrović, ravnatelj Muzeja grada Rijeke, Ksenija Orelj, kustos Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Vasja Nagy, neovisni kustos i likovni kritičar iz Slovenije i Borislav Božić, prof. predsjednik Fotokluba Rijeka.
.

No comments yet.