ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fritaja ud litrati

19.12.2012.

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvaranje kolektivne izložbe članova KAF-a Sveti Lovreč. Svečano otvorenje održat će se u nedjelju, 23. prosinca 2012. u 16:30 u galeriji Placa u Svetom Lovreču. U nastavku posjeta Svetom Lovreču, moći ćete razgledati i uprizorenje ‘Živih jaslica’.

Fritaja ud litrati
 
Izložba ‘Fritaja ud litrati’ deseta je fotografska postava u nizu od osnutka KAF-a, a peta kolektivna, članova udruge. Ovogodišnja je dosad najbrojnija, 28 autora iz redova kluba, pokazat će svoje dosege.

Naziv izložbe sadrži spoj autohtonih – dijalektalnih pojmova, naizgled nespojivih. Naime, ‘fritaja ud litrati’ doslovno znači ‘kajgana od slika’. Ono što takvim naslovom želimo posjetitelju dočarati, ovog zapravo jednostavnog jela, jest različitost. Upravo sve ono što jedno takvo domaće jelo može u sebi imati kao dodatak, zapravo obogaćuje gastronomski doživljaj i daje mu posebnost: divlje šparoge, gljive, pršut, panceta, tikvice, sir, tartufi, kobasica, žbulja (luk), morske delicije, tjestenina, blitva, česan (češnjak)… i da ne nabrajamo dalje…

Prenesimo to na fotografije i njihove autore: svaki autor, baš kao i svaka fritaja s nekim dodatkom daje svoj ‘pečat’, svoj ‘svijet’ i svijest o poimanju svega oko sebe.

I ova izložba ima humanitarni karakter. Želimo kroz svoj rad pomoći i drugima, želimo da našu sreću bavljenja fotografijom prenesemo na potrebite kroz humanitarni aspekt. Ove godine pomoći ćemo roditeljima 19-mjesečnog dječaka Sinožić Andrea iz Svetog Lovreča, kako bi uspjeli prikupiti dovoljno novaca za operaciju hemangioma na licu i vaskularne malformacije na desnom oku. Operacija je predviđena u Berlinu, 27.01.2013, a navedenu operaciju nije moguće izvesti u Hrvatskoj.

No comments yet.