ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Four Points. Eight Stops.

24.03.2011.

U petak 25. ožujka 2011. u 20.00h u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, otvara se izložba fotografija litvanskih autora Four Points. Eight Stops. Otvorenju će nazočiti Kulturni ataše Republike Litve za Hrvatsku i Austriju – gđa. Rita Valiukonyte, kustos izložbe Eglé Deltuvaité, te fotograf Arturas Valiauga. Izložba je projekt javne ustanove „Kultūros meniu“ iz Vilniusa potpomognut sredstvima Fonda za potporu kulture Rep. Litve.
.
Four Points. Eight Stops.
.
Ovo je druga izložba litvanskih autora koja se otvara u Fotoklubu Split u suradnji sa Službom za kulturu Veleposlanstva Rep. Litve u Beču.
.
Izložba je otvorena do 9. travnja 2011.
.
Pozivamo Vas da događaje najavite i pratite u Vašem cijenjenom mediju, te se uz srdačan pozdrav radujemo Vašem dolasku.
.
Autori: A r ū n a s B A L T Ė N A S, J o a n a D E L T U V A I T Ė, A l g i m a n t a s K U N Č I U S, A l e k s a n d r a s M A C I J A U S K A S, R o k a s P R A L G A U S K A S, R o m u a l d a s R A K A U S K A S, A n t a n a s S U T K U S, A r t u r a s V A L I A U G A
.
Naziv izložbe Four Points. Eight Stops (četiri točke, osam stajališta) odnosi se na četiri pojma (čovjek, stvarnost, romantika, postojanje) obrađenih kroz objektive osam autora.
.
Iz kataloga:
…Izložba Four Points. Eight Stops. je usporedivi presjek litvanske fotografije 70-ih i 80-ih godina 20. stoljeća i 21. stoljeća, susret i konfrotacija statusa, stanja, vrijednosti, bistva i fotografske kreacije spomenutih dekada. Djela osam autora različitih generacija su u koliziji i različitosti izričaja esencijalnog presjeka života. Nekoliko izvučenih paralela su kao savjeti koji se mogu razviti u različite putanje za svakoga. Ključne riječi predložene gledatelju omogućuju mu da se odupre stvorenim poljima misli i da se predstavi svojim vlastitim kontekstom…
Eglé Deltuvaité
.
.

.

No comments yet.