ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotoradionica Fotokluba Klik

24.02.2011.

Fotoklub “Klik” Vas poziva na novu fotografsku radionicu. Radionica počinje u utorak 01. ožujka 2011. godine, a trajati će 17 sati. Posebnost radionice je u radu u malim grupama, mnogo praktičnog rada, kvalitetnoj fotografskoj opremi.
.
Fotoradionica Fotokluba Klik
.
Na radionici će se moći naučiti; kako pravilno kadrirati; koji su dijelovi aparata i čemu služe; zašto je to mutno; što je to blenda; što je to ekspozicija; što je to ISO; kako bit bolji u fotkanju … i još mnogo toga.
.
UVOD U FOTOGRAFIJU ovdje ćemo proći kroz povjest fotografije od camere obskure do digitalije. Poprićat ćemo o aparatima današnjice i vidjeti koji je aparat najbolji za Vas.
.
UPOZNAVANJE SA FOTOAPARATOM, tu ćemo raspravlljati o svim onim gumbićima na fotoaparatu. Od glavne podjele fotoaparata, prema njihovoj primjeni i kako radi digitalni fotoaparat. Preći ćemo zatim dijelove fotoaparata i dodatnu opremu (tijelo, objektiv, zatvarač, senzor, memorijska kartica, bljeskalica, prsteni, filteri, predleće). Rastumačiti ćemo otvor blende (f broj), brzinu zatvarača, osjetljivošću senzora (ISO) i korekcija bijele boje(WB). Sve ćemo to prolaziti uz praktičnu vježbu.
.
Nakon upoznavanja s aparatom pozabavit ćemo se kadriranjem. Naučit ćemo kako se koriste pravila kadriranja, trečina zlatnog reza. Fotografirat ćemo portrete,a krajolici, arhitektura, interijeri, voda, nebo… ćemo teoretski naućiti što ćemo i praktično primjenit na našem poludnevnom izletu.
.
POSTAVKE SVIJETLA je zadnja tema naše radionice. U tom dijelu ćemo razgovarati kako iskoristiti postojeće svijetlo na koje ne možemo utjecati i kako iskoristiti.Naučit ćemo osnovne studijske postave svijetla i to sve naravno potkrijepiti praktičnim dijelom i primjenom dosad naučenog, dakle fotografiranjem.
.
Radionicu će voditi Roman Avdagić, Ronald Popara i Siniša Frangen. Cijena tečaja iznosi 400 kn. Dodatne informacije se mogu dobiti na broju 091 40 49 777 na info@foto-klik.org ili na www.foto-klik.info.
.

No comments yet.