ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotonatječaj – Zima

19.12.2011.

Fotoklub Rijeka raspisuje fotografski natječaj, na temu zime. Pozivaju se autori da se, do 31. siječnja 2012. godine, prijave za sudjelovanje.

Fotonatječaj - ZIma
.

Na natječaju imaju pravo ravnopravno sudjelovati sve punoljetne osobe. Autor, sudionik natječaja, vlastoručnim potpisom na prijavnici potvrđuje autentičnost snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Autor vlastoručnim potpisom na prijavnici daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.

Autor treba navesti mjesto i vrijeme nastanka fotografije. Navođenjem mjesta i vremena snimanja dajemo ozbiljnost i dostojanstvo našoj struci u proučavanju fotografskog stvaralaštva, a i svim drugim stručnjacima u proučavanju ovog prirodnog fenomena.

Organizator će koristiti odabrane fotografije sa izložbe za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva. Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu izložbe, npr. na pozivnici za otvaranje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informaciji za novinare. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Svaki autor čije fotografije bude korištene ili reproducirane u katalogu ili nekoj drugoj publikaciji, dobit će primjerke tih publikacija na adresu koju je naveo u prijavnici. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora na tiskanim djelima, bit će u potpunosti poštovana.

Izabrane i nagrađene fotografije bit će reproducirane u katalogu, bez plaćanja naknade autorima. Svaki autor koji je uplatio kotizaciju dobit će primjerak kataloga izložbe na adresu koju je naveo u prijavnici. Sve fotografije koje budu izložene ostaju u arhivu Fotokluba Rijeka.

Uvjeti:
– svaki autor može prijaviti najviše šest /6/ fotografija;
– tehnologija: digitalna; fotografije se organizatoru šalju isključivo na CD-u ili DVD-u;
– autor ima slobodu prijave fotografija u dimenzijama koje želi, ali organizator preporučuje maksimalne mjere u rezoluciji 300 dpi;
– tehnika: nema ograničenja; fotografije mogu biti crno-bijele, monokromne ili u boji.

Kotizacija /plaćanje/: sudionici natječaja, a članovi su Fotokluba Rijeka uplaćuju 30,00 kn, a svi ostali 60,00 kn na žiroračun Fotokluba Rijeka: Erste banka 2402006-1100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati natječaj ZIMA, u Pozivu na broj upisati svoj OIB).

Svaki autor prilaže:
– printanu ispunjenu i potpisanu prijavnicu;
– CD ili DVD i na njemu: životopis u doc formatu, do šest fotografija, 300 dpi. u JPG formatu maksimalne kvalitete te istovjetno potpisane i posložene kao na prijavnici. Kod potpisivanja fotografija na CD-u ili DVD-u molim ne koristite kvačice na slovima koja to imaju;
– presliku uplatnice;
– ako iz jednog kluba šalje više autora, onda to može biti jedan paket u kojem svaki autor ima svoj CD ili DVD;
– na CD-u ili DVD-u treba pisati ime i prezime autora;
– prijave koje ne budu imale cjelovitu dokumentacija žiri neće razmatrati.

Žiri će biti formiran do zaključenja natječaja, a činit će ga afirmirani likovni kritičar, predstavnici Fotokluba Rijeka i Turističke zajednice Rijeka. Žiriranje: 5. veljače 2012. Objava rezultata: Rezultati žiriranja bit će objavljeni na dan otvaranja izložbe, 14. veljače. Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij, Pod voltun 4, Rijeka.

Adresa dostave radova:
Fotoklub Rijeka
Ulica Pod voltun 4
P.P. 63
51000 Rijeka
Hrvatska

Prijavnica

 

No comments yet.