ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

FOTOmag 46 – novi broj na svim kioscima

16.11.2010.

Novi broj FOTOmaga je na svim kioscima. Za ovaj broj pripremili smo vam puno zanimljivih stvari, za početak tu je nastavak teme broja s RAW konverterima – u ovom broju vam donosimo usporedne rezultate 8 najpopularnijih konvertera, pa možete sami usporediti balans boja, kontrasta i dinamičkog raspona, te način na koji radi redukcija šuma i još puno drugih detalja.
.
FOTOmag 46 – novi broj na svim kioscima
.
U priči o srednjem formatu ovaj put smo se dotakli Hasselblada, pokušali smo prosječnom čitatelju objasniti i približiti prednosti srednjeg formata, a kako ne bi sve ostalo samo slovo na papiru, na pripadajućem DVDu možete pogledati nekoliko RAW fotografija snimljenih Hasselbladovim digitalnim aparatom. Kako biste te RAW daoteke mogli i otvoriti, priskrbili smo vam Phocus, Hasselbladov program za RAW konverziju. Phocus također možete naći na DVDu i to verzije za PC i Mac.
.
Hasselbladov program za RAW konverziju
.
.
Svi znamo da je savršeno peglanje portreta u Photoshopu dug i mukotrpan posao. Portrait Professional je čudo od programa koji će osim standardnog peglanja tena napraviti antropološku analizu lica i prilagoditi ga standardima lijepog. Da stvar bude najbolja, pogram košta samo 50$, a probne verzije za PC i Mac možete instalirati s našeg DVDa i isprobati.
.
Portrait Professional
.
.
Osim toga u ovom broju možete pronaći test novog canona EOS 60D, sonya SLT A55, te panasonicovog i nikonovog kompakta, sigme 150-500mm i tamronovog malog 60mm makro objektiva. Sve testne fotografije – studijske i terenske su na DVD-u.
.
Uz sve to, tu su i objave najboljih radova iz natječaja FOTO tjedna, uz najbolju fotografiju iz prvih 6 krugova, objavili smo i nekoliko radova koji su ušli u najuži krug.
.
Izložbama smo također posvetili dosta mjesta, pa u osvrtima možete vidjeti što se je sve od ljeta dešavalo na našoj fotografskoj sceni.
.

No comments yet.