ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotografski projekti polaznika radionice DRUGI KADAR

02.07.2015.

Pozivamo vas na završnu prezentaciju fotografskih projekata polaznika radionice DRUGI KADAR koje će se održati u petak, 3. srpnja 2015., u 20 sati, u Booksi, Martićeva 14d u Zagrebu.

Fotografski projekti polaznika radionice DRUGI KADAR
 
Predstavit će se radovi devetoro polaznika i polaznica radionice koji su u zadnja tri mjeseca radili na fotografskim projektima pod mentorstvom fotografa Davora Konjikušića.

Petra Dinjaški se u završnom radu bavi svojom obitelji u kojoj preispituje međusobne unaprijed zadane uloge i pozicije. Inia Herenčić unutar jedne zagrebačke bolnice fotografira lift u kojem kroz fotografiju pokazuje odnose između posjetitelja, bolesnika i medicinskog osoblja. Ivana Jagušić u svom završnom radu snima prostor uz rijeku Savu između dva zagrebačka mosta. Vedran Matica na dramatičan, ali istovremeno i duhovit način snima usamljena stabla kojima daje svojevrsni atribut živih bića. U svom drugom projektu Vedran kroz portret analizira pitanje tragova na ljudskom portretu prije i poslije javnih nastupa. Maja Medenjak u svoja dva projekta kroz fotografiju obrađuje temu zrcaljenja između parova, a kroz pejzaž prostor svoga djetinjstva i nekadašnjeg ljetnog odmarališta Šoderica. Maja Jakuš Mejarec uspješno radi autoportrete u kojima se jasno vidi njen plesački pokret povezan s unutarnjim stanjem i prostorom u kojem se nalazi. Petar Vukičević kombinira video medij i fotografske sličice portretirajući život jednog mladog čovjeka iz okolice Splita. Marija Vurušić kroz priču svoje prijateljice koja postaje majka propituje poziciju suvremene mlade žene. Krešimir Šibalić ispituje prostor nekadašnjeg Gredelja povezujući priču i sa svojom osobnom poviješću kao radnika u ovom nekadašnjem industrijskom gigantu.

No comments yet.