ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotografije Marina Dražančića u Velom Lošinju

13.04.2011.

U petak, 15. travnja, u 20 sati, u Galeriji Kula u Velom Lošinju, otvara se izložba fotografija zagrebačkog fotografa Marina Dražančića. Izložba se može razgledati do 17. svibnja.
.
Fotografije Marina Dražančića u Velom Lošinju
.
Marin Dražančić pripada umjetnicima koji razmišljaju u kadru, kadar postaje osnovno sredstvo njegova umjetničkog izražaja, ali i mnogo više od toga- postaje osnovno sredstvo percepcije taktilnog (svijeta koji ga okružuje) i netaktilnog (samog sebe). Marinov pristup fotografskoj kompoziciji često označava vještu intervenciju i režiju u motiv zatečen u prirodi, pri čemu se koristi klasičnim fotografskim metodama, oštrinom, ekspozicijom te fragmentacijom motiva.
.
Iako smo kod Marina tematski gotovo uvijek u pejzažu, rijetko su to pejzaži u pravom smislu te riječi. Namjera autora posve je drugačija, pejzaž predstavlja samo kontekst, pozornicu za neobične kolorističke, svjetlosne i kompozicijske eksperimente u fotografiji.
.
Marin Dražančić diplomirao je 1984. godine na studiju filmskog i TV snimanja pri Akademiji dramske umjetnosti sveučilišta u Zagrebu. Kroz proteklih 20 godina stekao je bogato profesionalno iskustvo kao fotograf i snimatelj, surađivao je sa svim domaćim televizijskim kućama te sudjelovao u stvaranju velikog broja igranih i dokumentarnih filmova, glazbenih, obrazovnih i igranih emisija te reklamnih projekata te se uspješno bavi i umjetničkom fotografijom.
.

  1. Samo kratko : To se zove fotografija !

    Komentar by Branka — travanj 20, 2011 @ 4:13 pm