ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotografije Davida Mihocija

12.04.2010.

U sklopu programa Puni krug, kojeg su pokrenuli Blur magazine i kino Europa, u utorak, 13. travnja u 19 sati, otvara se druga izložba, na kojoj će se predstaviti mladi fotograf David Mihoci. Izložba traje do 2. svibnja.
.
David Mihoci
.

vrijeme: 13.4.2010. – 2.5.2010.
mjesto: Zagreb; Kino Europa, Varšavska 3
organizator: Blur magazin / Kino Europa

.

26 godišnji fotograf David Mihoci, rodom iz Čakovca, trenutno živi u Zagrebu, gdje studira na Akademiji dramskih umjetnosti na smjeru fotografije i kinematografije. Pored 50-ak skupnih izložbi, dosad je realizirao i četiri samostalne od kojih se mogu istaknuti izložbe u Muzeju grada Bjelovara i nekadašnjoj galeriji Badrov iz Zagreba.
Njegov opus karakteriziraju detalji uličnog života, jaki portreti te brojne socijalne teme iz svakodnevnice snimljene u crno bijeloj tehnici, dok naglasak uvijek stavlja na realističnost situacije. Član je nekoliko udruga za promicanje fotografske umjetnosti, a svoja djela redovno objavljuje i u znanstvenim i lifestyle časopisima te novinskim izdanjima. U sklopu njegove pete samostalne izložbe prikazat će se dvadesetak crno bijelih fotografija koje će biti izložene u predvorju i na prvom katu kina Europa.
.
Puni krug je program zaokružene podrške hrvatskih fotografa kojeg je pokrenuo online fotografski časopis Blur magazine u suradnji s kinom Europa. Kroz njega će se odabranim autorima omogućiti samostalna izložba u centru Zagreba bez ikakvih troškova. Cilj projekta jest prezentirati hrvatske fotografe, koji se ističu po svom kvalitetnom radu, ali su nedovoljno predstavljeni u javnosti te na ovaj način podržati lokalnu fotografsku scenu.

.

No comments yet.