ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotografija užasa koja je obišla svijet

17.04.2012.

Na sveučilištu Columbia u New Yorku dodijeljena je najpoznatija novinarska nagrada Pulitzer, a prestižnu nagradu u dvije kategorije osvojio je New York Times. Nagrada se dodjeljuje u 14 novinarskih i sedam umjetničkih kategorija, a ove godine nagrada prvi put nije dodijeljena za beletristiku.

Fotografija užasa koja je obišla svijetZa njujorške dnevne novine nagradu je osvojio David Kocieniewski za niz članaka o tome kako najbogatiji građani i korporacije iskorištavaju rupe u zakonu kako bi izbjegli plaćenje poreza. Drugu nagradu za NY Times dobio je Jeffrey Gettleman u kategoriji internacionalnog izvještavanja.

U kategoriji istraživačkog novinarstva nagrada je otišla Associated Pressu i The Seattle Timesu, dok je za nacionalno izvještavanje nagradu dobio The Huffington Post. Pulitzerovu nagradu za najbolji komentar dobila je Mary Schmich iz Chicago Tribunea, a za kritiku Wesley Morris iz The Boston Globea.

U kategoriji Breaking News fotografija nagrada je otišla Massoudu Hossainiju iz AFP-a za fotografiju uplakane djevojčice nakon što je bombaš samoubojica aktivirao bombu u svetištu u Kabulu.

Agencija Vlm|Danas.hr

No comments yet.