ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotografi govore – Vladimir Šimunić

07.11.2012.

U sklopu manifestacije Mjesec fotografije koja se treću godinu zaredom održava u Kulturnom centru Dubrava, a u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrava, Fotografska udruga Fotogard organizira razgovore sa fotografima. U ovogodišnjem programu manifestacije moći ćete upoznati fotografe Vladimira Šimunića, Maxa Juhasza i Čedomila Grosa i naravno porazgovarati s njima.

Fotografi govore u studenom

Prvi s kojim ćete moći razgovarati je prof. fotografije Vladimir Šimunić, akademski snimatelj, koji će govoriti o portretnoj fotografiji, naročito s aspekta kvalitetne obiteljske fotografije ili fotografiranja djece.
Fotografije neće izlagati, nego će ih samo projicirati tijekom svog izlaganja, nakon kojeg ćete moći pogledati i njegovu ‘radnu mapu’ s fotografijama formata 20×30 cm o kojima ćete s njim moći popričati.

Početak izlaganja Vladimira Šimunića zakazan je za 19:30 u maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava, Dubrava 51a, u petak, 09. studenog 2012.

Vladimir Šimunić
Vladimir Šimunić rođen je 1964. godine u Zagrebu.
Po završetku srednje grafičke škole, upisuje studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je i diplomirao 1990. godine u klasi prof. Tanhofera.
Od 1996. zaposlen je kao profesor fotografije u Obrtničkoj školi u Zagrebu.
Još od studentskih dana, aktivno sudjeluje na izložbama umjetničke fotografije. Sudjelovao je na više od osamdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Osvojio je osamnaest nagrada i pohvala.
Samostalno rijetko izlaže. Imao je četiri samostalne izložbe u Zagrebu.
Autor je fotografija u nekoliko znanstvenih fotomonografija i udžbenika.
Kontinuirano surađuje s izdavačkim kućama na opremanju časopisa i knjiga, uglavnom obrazovne tematike.
Osim toga, autor je fotografija na brojnim kalendarima, razglednicama i propagandnim materijalima.
Osim u školi, fotografiju predaje i na programima za osposobljavanje za zanimanja: modni fotograf i visažist-stilist.
Voditelj je raznih tečajeva i seminara s područja fotografije i oblikovanja svjetla.
U svakodnevnom radu i komunikaciji s učenicima, kolegama i institucijama, nastoji dati što veći dignitet fotografskoj struci.

http://www.simunicphoto.com/

Ulaz je besplatan pa slobodno povedite i prijatelje.

Osim razgovora sa Vladimirom Šimunićem, u predvorju dvorane moći ćete pogledati izlobu fotografija članova Fotografske udruge Fotogard pod nazivom ‘FotogardFAKiN’, s kojom su izazvali zainimanjei u medijima što možete pogledati na linku http://www.fotogard.com/fotografska-udruga-fotogard-u-medijima.

No comments yet.