ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Fotografi govore – Čedomil Gros

28.11.2012.

I ovog petka, 30. studenog od 19:30, Fotografska udruga Fotogard poziva vas na druženje i razgovor s fotografom Čedomilom Grosom, sa kojim ćete moći razgovarati o svemu što vas zanima vezano za sudjelovanje i odabir fotografija za izložbe, kao i što sve trebate napraviti da bi fotografiju pripremili i poslali na međunarodni natječaj.

Fotografi govore – Čedomil Gros
 
Kao autor Čedomil Gros prilazi sa puno žara kreativnoj fotografiji otkrivajući nove motive i tehničke mogućnosti, pa su tako njegova djela našla mjesto u mnogim klupskim, skupnim i natječajnim izložbama u Hrvatskoj i širom svijeta. Sudjelovao je na 34 skupne izložbe sa 109 radova, a priredio je 25 samostalnih izložbi u raznim izložbenim prostorima i galerijama u Hrvatskoj i u Austriji. Svoje veliko i dugogodišnje iskustvo podijeliti će sa vama u Maloj dvorani kulturnog centra Dubrava, Dubrava 51a, u petak, 30. studenog 2012. od 19:30, a sve u sklopu manifestacije Mjesec fotografije.

Čedomil Gros je čovjek velike energije, ne samo kao autor, već i kao aktivan, samozatajan i samoinicijativan član Fotokluba Zagreb. Pripada manjem krugu članova, koji su u Fotoklubu Zagreb nakon duže stanke ponovno oživjeli izlagačku fotografiju sa ciljem otkrivanja, motiviranja i promoviranja talentiranih autora, koji svojim fotografijama daju nešto novo u klupskom i hrvatskom fotografskom stvaralaštvu. Fotografski opus ovog izlagačkog tima je tematski raznolik, njihovi radovi su različiti po pristupu i umjetničkom izrazu, kojem je Čedomil Gros više godina davao značajan doprinos i impuls, te ujedno zauzimao čelna mjesta na ljestvici najuspješnijih autora.

Postavio je 63 izložbe za potrebe kluba od samostalnih, preko nacionalnih do međunarodnih, u kojima Zagreb salon zauzimao posebno mjesto. Sada svoju pozornost sve više usmjerava na organizaciju i promoviranje izložbi u Narodnom sveučilištu Dubrava, kao i u drugim izložbenim prostorima u Zagrebu i njegovoj okolici. Posebno u Gradskim knjižnicama, Kući piva, Štaglju, a naročito u organizaciji natječaja i izložbe fotografija međunarodnog uličnog festivala Cest is d’ Best, kojeg svake godine organiziraju Kraljevi ulice.

Tako Čedomil Gros svojim radom, marom i postignućima unapređuje, promovira i udahnjuje novi život zagrebačkoj fotografiji.

Uz razgovor, Čedomil Gros izložti će neke radove u kojima nudi uvid u jedan dio svog autorskog fotografskog puta, gdje prepoznajemo njegovu privrženost reporterskoj i umjetničkoj fotografiji i Zagrebu, koji je kao tema i motiv bio njegovo polazište, a zatim stalna i kontinuirana preokupacija u njegovom fotografskom stvaranju.

Vidimo se u petak.

No comments yet.